Dream home ends a decade of planning | Ralph Lauren

Must Read

[ad_1]

Losing focus was never an option for owners Umberto and Licia Santoriello when it came to their new North Perth home.

“We had designed this home in our heads over and over during the last 10 years, so we were fussy with the style and finishes we wanted, but the fact that it has now won a major housing award tells us that all the planning we made has been worthwhile,” Mr Santoriello said.

After having spoken to a number of builders, they eventually trusted the recommendation of one of their sons who had previously built with VM Building, capping one of the nicest homes built to date by the company, according to VM Building Director Rob Agostino.

“The attractive, eye-catching elevation and internals were developed within five days of us being briefed by the client, which included the requirements for low maintenance, ease of entertainment and loads of natural light,” he said.

Built on a generous 817sqm block, the home has a clean design profile and combines contemporary materials and practical finishes that can be seen from the elevation and flowing throughout the home.

The use of the same materials from the outside through to the internal spaces allows the eye to naturally drift from one zone to the next without interruption.

A custom-designed front entry door with a metallic finish leads to the entry foyer, which also utilises the same materials and the home’s facade.
Camera IconA custom-designed front entry door with a metallic finish leads to the entry foyer, which also utilises the same materials and the home’s facade. Credit: Supplied.

A custom-designed front entry door with a metallic finish leads to the entry foyer and immediately a sense of openness emerges due to the large glazed windows framing the outdoor pool, entertainment areas and side pond.

Past the open tread timber staircase and another double-height fixed picture window, a theatre room with a raised floor, built-in projection facilities and featured concealed strip lighting formed part of the owners’ brief for the enjoyment of the home.

Mr Agostino said while abundant natural light filled the home, it was from dusk onwards that the month-long planning by the owners and builder on how and where to install the strip lighting certainly paid dividends.

“More than a few metres of concealed strip lighting has been installed in key areas of the most significant rooms for great effect,” he said.

A short passageway past the convenient entry from the double garage and a lift leads to the main cooking and living areas, which have a further bank of frameless glass windows and a set of stackable bi-fold doors that open to the outdoor living spaces.

More than the heart of the home, the kitchen is this custom build’s soul, with built-in chocolate veneered cabinetry, finely crafted white bookmatched stone benches and striking black tapware.
Camera IconMore than the heart of the home, the kitchen is this custom build’s soul, with built-in chocolate veneered cabinetry, finely crafted white bookmatched stone benches and striking black tapware. Credit: Supplied.

While kitchens are usually the heart of the home, this home’s kitchen is its soul, with the central hub taking up almost two-thirds of the available ground floor. Its field of vision radiates to the cellar, living, dining, alfresco, pool, decking and raised landscaped planters.

The kitchen, connecting scullery and large central breakfast bench are a well-thought out composition of materials, including built-in chocolate veneered cabinetry and finely crafted white bookmatched stone benches and splashbacks adding visual interest.

Contrasting black tapware and perforated aluminium panels suit the space well in matching with the luxury appliances, as does the walk-in and mirrored wall cellar neatly positioned next to the kitchen bench.

The bank of folding, glazed full-height doors open from the living room to the centralised outdoor alfresco, with a resort-styled square concrete pool with water jets and a polished stainless steel water feature all adding an air of opulence.

A guest bedroom and ensuite opening to a private courtyard completes the ground floor.

The upstairs views to the city from the front-facing and spacious balcony are a perfect place to recharge the batteries.

At the top of the stairs, past the study and sitting area, a walkway with a window span matching the one directly below it on the ground floor provides a vantage point looking over the downstairs entertainment and pool area.

Elegance is the first word which comes to mind when it comes to the luxury ensuite with a freestanding bath, a separate shower room and twin vanity basins all tiled in more bookmatched stonework.
Camera IconElegance is the first word which comes to mind when it comes to the luxury ensuite with a freestanding bath, a separate shower room and twin vanity basins all tiled in more bookmatched stonework. Credit: Supplied.

Two bedrooms of grandiose proportions with their own ensuites lead to the private sanctuary and master bedroom designed with his and her dressing rooms, an ensuite with a freestanding bath, a separate shower room and twin vanity basins all tiled in more bookmatched stonework.

CONTACT VM Building, 9446 9779, www.vmbuilding.com.au

[ad_2]

Source link

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest News

Sun Yang’s doping ban almost halved | Ralph Lauren

Chinese swimmer Sun Yang's doping suspension has been almost halved to four years and three months by the...

More Articles Like This